Samen redden we het Sparrenburgbos

In de krant!

Joep Dorna interviewde Roos Sohier, Jeroen van Lente en Eef van Opdorp: drie van de kartrekkers van de Stem van het Bos.

Binnenkort start onze crowdfundingsactie om, samen, met z’n allen, ons geliefde Sparrenburgbos te kunnen kopen om het zo veilig te stellen voor de toekomst. Voor ons én voor de generaties die na ons komen. Iedereen kan dan blijven genieten van ons fijne bos. Bomen, dieren, planten en de lucht worden daar héél blij van. En de bosgenieters natuurlijk ook.

We zoeken met de eigenaar naar een win-win situatie: de eigenaar bouwt zorgwoningen waar het mag en de bosgenietende mensen kopen het bos. De eigenaar van het bos is bereid om het bos over te dragen voor  ca. 2 miljoen euro. Dat is een enorm bedrag. We zijn nog steeds in onderhandeling over het bedrag, welke percelen we precies kopen en de voorwaarden. Wat het bedrag ook wordt: het zal om veel geld gaan, maar samen kunnen we bergen verzetten. Elke euro telt. Iedereen kan redder van het bos worden. Of je nou 5 euro of 500 euro geeft. En we zoek ook super redders: bedrijven en maatschappelijke organisaties die grote bedragen willen inleggen.  

Dus houd onze berichten goed in de gaten en meld je alvast aan bij ons. Dan ontvang je alle updates en nieuwtjes.

Wij geven

Het bos blijft leven

Word ook redder van het bos!

DTV Nieuws publiceerde ook over ons burgerinitiatief