In de spotlights

Na ons besluit om de onderhandelingen met Merwestreek, de eigenaar van het gebied, te stoppen, gaan we nog steeds door met onze missie: het bos uit de markt halen en samen met een natuurorganisatie onder onze hoede nemen. Het Sparrenburgbos heeft nog steeds een stem!

 

Het Sparrenburgbos heeft nog steeds een stem!

We verzetten vooral veel werk achter de schermen: we verzamelen informatie, praten met ecologen, juristen, beleidsmedewerkers van provincie en gemeente. 

Ons netwerk is flink aan het groeien. Op onze nieuwsbrief zijn inmiddels meer dan 500 mensen geabonneerd. Onlangs sloten we ons aan bij de Club van Duurzaam Doen: het Bossche netwerk van bedrijven, onderwijsinstellingen, organisaties, gemeente, waterschap en andere publieke functies die actief en verbindend werken. Duurzame doeners met veel kennis, netwerk en ervaring om ons bij onze missie te helpen.

In gesprek met de wijkraad
De Stem van het Bos en de Wijkraad van de wijk Sparrenburg gingen in gesprek met elkaar. Baltus de Ruiter, vastgoedontwikkelaar en eigenaar van het gebied,  wil samen met de wijkraad het participatieproces met inwoners opnieuw opstarten. Dit proces liep vast in september 2022. De Stem van het Bos hoopt dat de wijkraad zich achter de inwoners schaart, om met ons samen te voorkomen dat inwoners als een vinkje in het participatieproces worden gebruikt. Een vinkje dat de eigenaar nodig heeft om überhaupt plannen te kunnen indienen bij de gemeente.

In de spotlights

Stem van het Bos bij De Staat van de Straat

Daarnaast hebben we ook diverse interviews en publieke optredens mogen doen.

De Bossche Groenen, de Partij voor de Dieren ’s-Hertogenbosch en Gewoon Gedreven steunen onze missie. We werden uitgenodigd om te komen spreken bij De Staat van de Straat. 

 

Interview in Beleef Rosmalen

In maart werden Rianne en Jeroen geïnterviewd door Corianne van Hassel van Beleef Rosmalen. 

Klik op de foto hiernaast en blader naar bladzijde 6 om dit interview te lezen.

Een podium voor het bos bij Stadsgasten

Jeroen van Lente gaf  op 14 april het bos een stem in de gloednieuwe Bossche Talkshow Stadsgasten in het theater aan de Parade, gepresenteerd door Thijs van de Meeberg en Minou Bosua.

Te gast bij Ros Radio

Zondag 28 april waren Jeroen van Lente en Roos Sohier namens de Stem van het bos, alias 'de buren van het bos', te gast bij het programma Thuis in Rosmalen van Ros Radio. Met John Goedmakers spraken zij over het Sparrenburgbos.
Hun boodschap: de Stem van het Bos is nog steeds actief om het  bos veilig te stellen en de biodiversiteit te verbeteren. Dit doen we samen met Brabants Landschap, BrabantWater, de gemeente en de provincie.

Mensen delen hun liefde voor het bos 

Via onze social media delen verschillende mensen foto’s en filmpjes met ons. Zo fijn! We delen hier graag het prachtige filmpje van dorpsgenoot  Mathijs Spierings. Het filmpje laat goed zien wat de Stem van het Bos wil behouden. Beelden zeggen meer dan woorden!

 

Wil je ook iets delen? Stuur een berichtje. Dat kan via instagram of via de mail: info@stemvanhetbos.nl

En meld je aan voor onze nieuwsbrief!