Onze reactie van 23 augustus 2022

Kern van onze oproep herhaald:

Laat het bos het bos en ga voor de grootst mogelijke maatschappelijke winst

 

Genoegen nemen met winst op zorgwoningen  

In onze reactie hebben wij hebben de eigenaar gevraagd om in dit project niet voor de grootst mogelijke financiële winst te gaan maar genoegen te nemen met de winst op de te bouwen zorgwoningen vlakbij Mariaoord en het verkopen van de woonkavel.

Ook hebben we de kern van onze oproep aan hem herhaald: laat het bos het bos en ga voor de grootst mogelijke maatschappelijke winst.

Meedenken over verbetering van het bos en biodiversiteit

Wijziging van het bestemmingsplan en verdere bebouwing in het bos behalve op de twee percelen naast Mariaoord (Graafse Baan 166 en 168A) en het perceel aan de Graafse Baan 162 dat nu in de verkoop staat, heeft geen draagvlak onder de 781 ondertekenaars. Wij willen graag meedenken over hoe het bos nog beter ontwikkeld kan worden qua biodiversiteit, beheer en de verbinding met aangrenzende natuurgebieden.

Oplossingen voor ons en voor toekomstige generaties

Merwestreek en Scope Projectontwikkeling presenteren op 8 september een aantal scenario’s.

Wij hebben het voorstel gedaan dat zij ook één of meerdere scenario’s presenteren zonder de extra 32 woningen. Bij deze optie kunnen wel de twee zorggebouwen gerealiseerd worden en de woonkavel verkocht wordt. Zo kunnen we samen komen tot oplossingen met behoud van het bos, voor ons en de toekomstige generaties. Zie ook het bericht: Op 8 september organiseert de eigenaar van het bos een bewonersavond 

 

De volledige brief is hieronder te downloaden.

 

Brief Aan Merwestreek En Scope 23 Augustus 2022
PDF – 68,7 KB 185 downloads